MBO-/CERL-enthousiastelingen over heel Vlaanderen keken al een tijdje uit naar de Vlaamse dag over Service Learning, die op 10 september zou doorgaan in UCSIA in Antwerpen.

Helaas zorgden de omstandigheden rond COVID-19 ervoor dat deze dag niet live kon doorgaan. Maar niet getreurd: de organisatie voorziet een prachtig alternatief, dat helemaal aansluit bij de huidige situatie: een online sessie over de mogelijkheden en uitdagingen van online service-learning.

Op dezelfde datum, donderdag 10 september, wordt van 10 tot 12 uur het volgende mooie programma voorzien:

  • Om te beginnen luisteren we naar sprekers Nadine Blignaut-van Westrhenen, Lotte van der Haar & Babette Berrocal Vargas-van den Brink (Universiteit Utrecht, Centre for Global Challenges) en hun analyse van mogelijke toekomstscenario’s inzake de digitalisering van service-learning
  • Na deze uiteenzetting worden er enkele praktijkvoorbeelden van online service-learningprojecten voorgesteld,
  • Om daarna in debat te gaan over de ervaringen en de kansen die de digitalisering van service-learning biedt.

Deelname is gratis, maar vergeet niet om vooraf in schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt. Je ontvangt vooraf een linkje per e-mail. Als je op die link klikt, kom je automatisch in het virtuele lokaal terecht. Je hoeft hiervoor niets te installeren op jouw computer, tablet of smartphone.

Het volledige programma van de initieel geplande bijeenkomst wordt on hold gezet. De organisatie streeft ernaar om binnen enkele maanden een live studiedag te organiseren. Updates worden op de website geplaatst.