Vorige week maandag begon het fantastische Project B aan zijn tweede editie. Dit project is vorig jaar opgestart door VUB-masterstudenten communicatiewetenschappen met als doel Brussel op een andere manier te tonen. Dit jaar neemt de nieuwe generatie masterstudenten het over. Gedurende vier weken zal er content verspreid worden op verschillende sociale media kanalen omtrent ‘underrated’ projecten in Brussel.

Professor Joke Bauwens: “Brussel, de stad van beweging, snelheid en oppervlakkigheid. In onze alledaagse routine schenken we vaak weinig aandacht aan kleine, verborgen parels in de bruisende metropool. Projecten komen vaak stilletjes, in het donker en weg van alle schijnwerpers tot ontwikkeling. Deze zijn vaak enorm zinvol  en dragen bij aan de leefbaarheid van de stad maar krijgen, volgens ons, niet de aandacht die ze verdienen. Project B hoopt verdoken individuen, organisaties of instellingen in Brussel een stem te geven. De kracht van het project ligt hem net in het naar boven halen van deze nobele onbekenden die bottom-up maatschappelijke verandering teweegbrengen. Project B wil op die manier een stem zijn voor verschillende actoren die vaak stilletjes op de achtergrond opereren maar die – hoe klein het ook moge zijn – een meerwaarde kunnen bieden voor de samenleving en op die manier een katalysator zijn voor sociale verandering.”

VOLG DIT PROJECT via hun website, Facebook-pagina, Instagram, Twitter of YouTube-kanaal! Je vindt er talloze interessante links en boeiende verhalen.