De tweede inspiratiesessie van het tweede UNIVER.CITY-piloottraject is alweer achter de rug! Een week geleden, op 28 november, kwamen we samen voor boeiende presentaties, oefeningen en gesprekken over de voorbereiding van een CERL-vak.

Preparing a (blended) learning environment for CERL

De sessie ging van start met presentaties door Univer.Citizens Tom De Winter, Khuyen Dinh en Bram Pynoo. Zij vertelden ons meer over de leeromgeving die zij voor hun studenten hebben ontworpen, gaven ons tips voor wat goed werkt en deelden welke vragen of moeilijkheden daarbij nog komen kijken. De deelnemers wissselden daarop hun ervaringen uit.

Preparing CERL collaborations

Daarna was het de beurt aan Julie Bertone en Leontien Flussie om ons via enkele uitdagende oefeningen bewust te maken van de verhoudingen, rollen, dynamieken en sociale identiteiten die (kunnen) meespelen bij elke vorm van samenwerking.

De tekenoefening in groep rond ‘ill structured problems’ leverde zulke mooie resultaten op, dat we jullie die niet willen onthouden:

Preparing CERL partnerships

In het derde luik vertelde een medewerker van de VUB-Wetenschapswinkel hoe zij goede partnerschappen uitbouwen met community partners: non-profitorganisaties, overheidsinstellingen, vrijetijdsverenigingen … die op zoek zijn naar en/of open staan voor samenwerkingen met higher education institutions.

Hubert Rahier, docent aan onze faculteit Ingenieurswetenschappen, licht toe hoe enthousiast zijn studenten zijn over de Wetenschapswinkel-samenwerking met het Festival van Vlaanderen en de dienst infrastructuur van de VUB.

weKONEKT.WEEK

Als afsluiter maakte Lynn Tytgat van weKONEKT.brussels ons warm voor de weKONEKT.week, die dit academiejaar zal doorgaan van 30 maart tot 3 april 2020. Meer informatie: http://www.wekonektweek.brussels/nl/

EN

On November 28, we discussed the preparation of a CERL course during the second UNIVER.CITY session of the second pilot trajectory. We focused, among others, on how to prepare a (blended) learning environment for CERL, how to prepare collaborations and how to prepare partnerships.