Na 15 jaar dienst waren de Wetenschapswinkelwebsite en -databank met onderzoeksvragen dringend toe aan een nieuwe over- én onderjas. In 2018 ging de Wetenschapswinkel daarom in zee met Statik om beide kanalen aantrekkelijker, functioneler en gebruiksvriendelijker te maken. Een jaar later presenteren we trots de resultaten en hopen we zo non-profitorganisaties en VUB-studenten en -docenten nóg vaker en beter samen te brengen in de toekomst.

De nieuwe Wetenschapswinkeldatabank (https://databank.wetenschapswinkel.be/) verzamelt de openstaande, lopende en beantwoorde onderzoeksvragen van non-profitorganisaties. Organisaties kunnen er zich registreren en vragen indienen, studenten en docenten kunnen er topics zoeken voor hun project of eindwerk. Ondertussen staan er al 100 actuele, nieuwe onderwerpen open en blijven ze binnenstromen.

Ook de website (https://www.wetenschapswinkel.be/) kreeg een grondige facelift. Alle succesvolle afgeronde Wetenschapswinkelprojecten aan zowel UAntwerpen als VUB vanaf 2013 krijgen hier vanaf nu een zichtbaar pronkplaatsje en met nieuwsartikels en nieuwsbrieven hopen we de Wetenschapswinkelwoorden in de toekomst nóg breder te verspreiden.

Is je interesse als organisatie, docent of student gewekt en heb je vragen of wil je meer informatie?
Bezoek onze website en databank via de links hierboven, bel (02/629.18.34) of mail (wetenschapswinkel@vub.be) ons!