Bruggen bouwen tussen opleiding en werkveld, het stond ook centraal tijdens Explore Together, georganiseerd door de lerarenopleidingen van EhB en VUB op 6 juni 2019. Dit jaarlijkse ontmoetings- en inspiratiemoment brengt scholen, organisaties én het Brusselse publiek samen met het oog op innovatie binnen het onderwijs. Daarnaast biedt het ook de gelegenheid om alle partners te bedanken voor hun enthousiasme en de energie om samen de leraren van de toekomst op te leiden.

Tijdens een stadswandeling in hartje Brussel toonden scholen en lerarenopleidingen hoe ze samen uitdagingen binnen het onderwijs aanpakken. Zo stelden studenten de resultaten voor van de onderzoeksprojecten die ze het voorbije jaar uitvoerden samen met het werkveld binnen VUB-vak Onderzoekende School?! (OS?!) en EhB-vak Partners in Authentieke Werkplekleren (PAUW). Twee ‘inspirational talks’ zetten het thema “Samen Opleiden op en met de werkplek” in de verf. Op het einde van de dag werd de Beste Leraar van Brussel, Niels De Ruyck van het vierde leerjaar in de Sint-Lutgardisschool in Elsene, in de bloemetjes gezet.