Een mooie, bruisende & duurzame grootstad is het geworden, “Univer.City”. We hebben er het voorbije academiejaar naarstig aan gebouwd. “We”, dat is de Univer.City-leergemeenschap: de twintig docenten & andere VUB-medewerkers die meer Engaged Learning in hun 9 vakken en projecten inbouwden met behulp van de theoretische kaders, good practices & kritische vragen die tijdens de vier inspiratiesessies uitgewisseld werden. We wilden Univer.City wat tastbaarder maken en tegelijk op een frisse manier over onze projecten nadenken. Dat deden we met goede oude Legoblokjes (Lego Serious Play is een beproefde innovatiemethode), tijdens de laatste inspiratiesessie op 5 april.

Univer.City bruist van de uitdagingen, maar ook van de vibes en zin om er samen verder aan te blijven timmeren!

         

Middageten deden we met enige rock ‘n roll-allures aan de VUB-barfiets, de Maebar. Daarna bekeken we hoe je van een Engaged Learning-vak de maatschappelijke impact meet, hoe je studenten en werking evalueert, je vak verankert binnen de VUB, er impactvol over communiceert en het (feestelijk) afrondt.  En feestelijk sloten we ook Univer.City af.

 

Univer.City bouwen lego CSL